הסכם ממון

אנו בעלי נסיון רב בסיוע מקצועי בבניית הסכמי ממון מקיפים לטיפול בהיבטים שונים של כלכלת המשפחה, קידום יציבות ובהירות בעתיד הפיננסי של לקוחותינו.

הסכם הממון נועד לשקף את רצונם של בני הזוג ומייצר וודאות ליום בו יפקעו הנישואין. במקרה של גירושין, בני הזוג יודעים מה יהיו זכויותיהם ברכוש שכל אחד הביא טרום הנישואים ואלו זכויות יש להם ברכוש המשותף, שהצטבר בתקופת החיים המשותפת. בהסכם ממון מגדירים מראש את דרך חלוקת הממון והרכוש למקרה שבו הנישואין יעלו על שירטון ולהביא לצמצום המחלוקות ליום שבו הנישואין יתפרקו.

הסכם הממון צריך שישקף פני עתיד ולמקסם, ככל שהדבר ניתן בעת עריכתו, את הפתרונות למצבים השונים שיכולים לקרות בעתיד: ילדים משותפים, משמורת, מגורים ונכסים, מזונות וכד'.

משרד ראשי

הכלנית 72, מבשרת ציון

02-6234282

סניף חיפה

דרך הים 2-4, פינת שד׳ הנשיא 126, מרכז הכרמל חיפה

054-3332748

סניף רמת השרון

התלמים 3/2, רמת השרון

03-5479777

הסכם ממון - מונע מלחמות גירושין ומסדיר את חלוקת הרכוש

הסכם ממון, מעבר להסדרת חלוקת הרכוש והממון בין בני הזוג, נועד למנוע מלחמות גירושין ארוכים ומתישים.

הסכם ממון מומלץ לערוך כשהקשר הזוגי טרם מוסד. בעת עריכת הסכם ממון, מומלץ לבני הזוג לדבר בפתיחות ויושרה, בהגינות ורגישות.

בעת גירושין, חוק יחסי ממון "הסדר איזון משאבים", מסדיר את חלוקת הרכוש שווה בין בני הזוג. עוד קובע החוק, כי במסגרת הסדר איזון המשאבים, לוקחים בחשבון את "כלל נכסי בני הזוג", "לרבות זכויות עתידיות לפנסיה, פיצויי פרישה, קרנות השתלמות, קופות תגמולים וחסכונות". לעומת זאת, הסכם הממון מגדיר באופן שונה, בהתאם לרצונם של שני בני הזוג, את חלוקת הרכוש ביניהם בעת פרידה או גירושין.

הסכם ממון הנחתם טרם הנישואין, מומלץ לאשרו בבית המשפט לענייני משפחה.

הסכם ממון מייתר מתחים בין בני הזוג ואת חששם להילחם על רכוש ביום גירושין, בני הזוג מודעים לזכויותיהם בנכסים המשותפים.

יחד עם זאת, הסכם ממון לעיתים מרתיע חלק מהזוגות ולעיתים אף גורם לפירוד במערכות היחסים. ברקע הקשר הזוגי והרומנטי המתפתח, נכנסת עננה כבדה של הגדרת נכסים וכספים ליום שבו המערכת, שרק החלה, תתפרק, עוברים במעבר חד מענייני הנפש והרגש אל נושאים כספיים וגשמיים, לא כל הזוגות יכולים להכיל את המעבר החד. מצד אחד יש הטוענים שהסכם ממון מעיד על חוסר אמון בין בני הזוג, או לפחות אחד מבני הזוג בשני, מצד שני, יש הטוענים, למה שבן הזוג השני יקבל בעת הגירושין, כספים שלא עמל וטרח עליהם, כספים שבן הזוג הביא מעמל כפיו, מהוריו או מירושה וכד'. על בן הזוג המבקש לערוך הסכם ממון, מונח כובד המשקל להסביר לבן הזוג השני את המניע לרצון לעריכת הסכם שכזה. לעיתים פגישה משותפת על עורך הדין שמסביר את מהות ההסכם מסייעת לתחושה נוחה יותר לבני הזוג.

לרוב הסכמי ממון נערכים בין בני זוג שמגיעים למערכת זוגית חדשה, שהיא איננה הראשונה שלהם. (פרק ב') הם מגיעים אליה עם ילדים ורכוש שנצבר, ויש גם כאלה שמגיעים עם חובות, הסכם הממון נועד להגדיר את הזכויות והחובות ביום פרידה, בנוסף לכך, יכול לעזור ולמנוע מחלוקות וסכסוכי ירושה, במידה ולא תהיה צוואה.

הסכם ממון במקרים נדירים ניתן לביטול, ודי נדיר אולם צעד זה הינו חריג לאחר שקיבל תוקף של פסק דין.