- הגישור מהווה אלטרנטיבה לביהמ"ש ומהווה אחד מההליכים שצמחו ממערכת זו, אשר הפך להיות ההליך המוכר והטוב ביותר.
- תנועת ה-ADR עולה בארה"ב בשנות ה-60 והתנועה מעבירה סוג של מסר שאומר שלא כל סכסוך צריך וראוי שיגיע לבימ"ש.
- המסר שמתגבש ומתפתח הינו, שניתן לייצר גם הליכים אחרים שיכולים להוות אלטרנטיבה טובה במסגרת השפיטה.
- חלק מהעניין שדחף את ה- ADR היו טענות ותסיסה שעלו בארה"ב כנגד המוסדות השיפוטיים על עומס, יוקר, סחבת.
- נקודת המפנה היא בשנת 1976, בשנה הזו מתכנסת ועידת "פאונד"-
- זו ועידה שדווקא המארגן אותה הוא שופט בית משפט עליון אמריקאי ובה נדונים כל מיני רעיונות איך להתגבר על אי שביעות רצון נגד מערכת המשפט ואיך לפתור את מצוקת בתי המשפט.
- בהמשך בשנות השמונים ועד ימינו, החלופות למשפט הקלאסי המוכר, משתלבות לתוך השיטות המשפטיות יותר ויותר ומתפתחות תיאוריות וגישות שונות סביבן.
- הליך הגישור בעולם הולך ותופס תאוצה.
כיום- גישור במשפחה מעוגן בחקיקה כהליך חובה מקדים לתביעות בענייני משפחה, כמעט באופן גורף.
ישנן מגוון שיטות לגישור, הנשענות על תאוריות שונות, שמשרדנו מתמקצע בהן- גישור הסכמי, השיטה המוכרת יותר בארץ וכן גישור נרטיבי וגישור טרנספורמטיבי, להן יתרונות רבים וחשובים עבורכם. הגישור הטרנספורמטיבי הינו גישור רב עצמה עבור הצדדים, בו מתמחה משרדנו בין היתר.
צדדים לסכסוך, מתארים אותו בד"כ כמעצים, מאפשר שינוי משמעותי בחוויה האישית כלפי הסכסוך, ומחזיר את השליטה לצדדים על הקונפליקט.
בגישור באופן כללי, בפרט כאשר הוא נעשה במקצועיות ורגישות לצדדים, ניתן להגיע במינימום זמן ועלויות להסכמים מעולים עבור הצדדים, אשר יבטיחו מערכת יחסים טובה יותר גם בעתיד, גם כאשר הסטטוס הזוגי/ משפחתי משתנה אם מדובר בפרידה.
ייחוד עבודת המגשר בתיקי משפחה
"כל מקום שיש אמת, אין שלום. וכל מקום שיש שלום, אין משפט. ואיזה הוא משפט אמת? שיש בו שלום. הווי אומר זה הביצוע (פשרה)" (תוספתא סנהדרין פרק א' הלכה ג').
• פעמים רבות, בין אם צדדים לסכסוך רוצים בכך או בין אם המציאות הכתיבה זאת, נקלעים למצב של קונפליקט, מצב משברי המחייב התערבות חיצונית. הליך הגישור הינו הליך וולנטרי, המותיר תחושת כח ושליטה בידי הצדדים. הליך גישור הינו הליך של שלום, המייצר הידברות אמיתית, עד ליצירת הסכם המסדיר את היחסים באופן המוצלח ביותר עבור שני הצדדים, המקנה הגנה מקסימאלית על האינטרסים של כל צד.
• בניגוד להליך משפטי סטנדרטי, בו הצדדים באופן טבעי מתבצרים יותר ויותר בעמדתם והפער ביניהם גדל ככל שההליכים מתקדמים, בהליך גישור ישנה אפשרות להרחבת הפרספקטיבה האישית, להגברת האמפטיה כלפי הצד השני וליצירת מערכת יחסים חדשה אשר תאפשר גם בעתיד, צמצום מחלוקות בין הצדדים ואף תמנע ותמזער אפשרות לתביעות עתידיות.
• אין ספק כי כאשר מעורבים ילדים בסכסוך, כמו שקורה רבות בתיקי משפחה, כל היתרונות הנ"ל מוכפלים ומועצמים.