אפוטרופסות

כשזכויות יקיריכם נפגעות…יש מה לעשות!

בקשה למינוי אפוטרופוס, היא לא עניין מסובך כל כך. ככלל, את הבקשה יכול להגיש בן הזוג, הורה או קרוב משפחה אחר, והיועץ המשפטי לממשלה או נציג מטעמו. על פניו, נראה כי העניין פשוט ואינו מצריך הבנה מיוחדת.

עם זאת, הבעיה מתעוררת לא פעם, כאשר ישנם אנשים עריריים/נזקקים/סיעודיים, שאין בן זוג או קרוב אחר שידאג להם, והם אינם מודעים לזכויותיהם. לפעמים גם אלו שיש להם קרובים הדואגים להם, בשל חוסר ידיעת אפשרויות הפעולה, נופלים בין הכסאות ללא מענה מתאים לצרכיהם.

אנשים אלו, למרבה הצער מוצאים עצמם פעמים רבות ללא הגנה ראויה, עם תחושה עמוקה של אכזבה מהעולם כולו. מהרשויות.

ישנן סוגיות מורכבות מתעוררות סביב נושא האפוטרופסות, שמחייבות פנייה לאנשי מקצוע עורכי דין המתמחים בתחום, על מנת לקבל מענה מוצלח ומהיר. כך היה במקרה של א'.

א', שאשתו שוהה במוסד סיעודי, הגיע אלינו מהמלצה חמה שקיבל מלקוח מרוצה. א' סיפר לנו, שמזה שנה שאשתו מטופלת ע"י גוף כלשהוא, במינוי שקיבלה מביהמ"ש לאחר שהוא ביקש עבורה אפוטרופוס, כי לא יכל יותר לדאוג לה לבדו. א' מספר בכאב, כי איש אינו דואג לצרכיה, כי פניותיו נתקלות בחוסר מענה מצד אותו גוף, כי למרות שהגוף מונה באמצעות ביהמ"ש למשפחה ובתשלום חודשי, על מנת לדאוג לענייניה הגופניים והרכושיים, הוא חש שאשתו מופקרת לגורלה. וליבו נשבר.

לאחר בדיקה מעמיקה מול אותו גוף, ומול הגורמים המטפלים באישה, הסתבר כי אכן איש מטעם ה"גוף" הממונה כאפוטרופוס, לא ביקר את אשתו של א'. התגלו שורה של כשלים בהתנהלותם וחובותיהם כלפיה. א' צדק בתחושותיו. במהלך משפטי חד ומהיר, סייענו לא' לשנות את האפוטרופוס לשביעות רצונו, וכיום הוא יכול לשוב ולישון טוב בלילה, בידיעה כי אשתו זוכה ליחס הגון וראוי ומטופלת היטב.

כלי רב ערך עדכני אשר זוכה למעמד מרכזי בשנים האחרונות, מאז עוגן בחקיקה בשנת 2017, הינו ייפוי כוח מתמשך וישנם מצבים רבים בהם הוא הכלי המתאים והיעיל ביותר עבורכם ו/או עבור יקירכם.

נתקלתם בבעיה בתחום האפוטרופסות? מתלבטים בין ייפוי כוח מתמשך לאפוטרופסות? חשים כי זכויותיכם או זכויות יקיריכם לא זוכות למענה?

פנו אלינו עוד היום!